Kreditkort för alla

Numera finns ett kreditkort som passar alla. Det finns kreditkort med låg ränta och låga avgifter, eller i vissa fall ingen årsavgift alls, för de som vill hålla kostnaderna nere och kanske inte kommer att använda sitt kreditkort mycket, och det finns super-duper-kort som kostar en del att ha om året, men i gengäld ger fantastiska förmåner eller i vissa fall en helt obegränsad kredit! Alltså ingen övre köpgräns!

Oavsett om du ska skaffa kreditkort idag eller om ett tag så fungerar korten precis på samma sätt i grunden. Du väljer alltså vilken typ av köpgräns du vill ha, om du vill koppla kortet till ett visst företag eller tjänst, om du vill tjäna bonuspoäng eller om du vill ha ett ”rent” kreditkort. Det är alltså bara att sätta sig ner och se över vilka alternativ som finns att välja på innan man bestämmer sig för ett kort.

När du väl hittat det kortet som passar just dig och dina behov, så ansöker man, och om du blir beviljad så kommer kortet hem på posten. Du kan då börja handla på kortet, upp till den förvalda köpgränsen. Precis som med bankkortet så fungerar kortet inte om köpgränsen är nådd, d.v.s. om pengarna helt enkelt är slut. Om man känner att man kommer upp i köpgränssumman så kan man kontakta sin kortutgivare och ansöka om att höja sin köpgräns. Man kan även sänka den, om problemet är det motsatta, d.v.s. att man inte vill ha en så pass hög kredit på kortet. Det kan kännas olustigt att ha tillgång till en stor summa pengar, och många är rädda att tappa kortet eller att det blir stulet.

Korten har en spärrtjänst dock, så om man skulle upptäcka att kortet är borta, är det viktigt att spärra det så fort som möjligt så att ingen obehörig kan använda det.